Meta:Mk/Превод

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search

(+/-) | Translation | Català | English | Español Македонски |
Subpages: /Coordination

Ова е централно место за превод на страниците на Meta. Погледни Translation ако бараш општи страници.

Вовед[edit]

Meta е мултијазичен, но сеуште повечето станици се на Англиски. Помогни во преведувањето на страниците!

Инструкции[edit]

На почеток[edit]

Креирај почетна страница ако истата не постое. Тоа ќе биде изворна страница каде ќе биде поместена содржината. Креирај јазичен урнек и додади го. Исто така можеш да креираш урнек за апстракт.

Дали е тешко? Може да ја земеш како пример оваа страница и нејзината почетна страница Meta:Translation.

Преведување на постоечка страница[edit]

Add the templates if they don't exist. Otherwise, edit them to add a link to the translation you are preparing. The page name should be something like Xx/Translated name. Include it in some matching categories and in its language category (ex: Category:En).

Ажурирање на постоечки превод[edit]

See the main page of the article (possibly English version) or go to Meta:En/Translation/Coordination in order to check if the translation needs updating.

Информации[edit]

Template models: Meta:En/Translation/Template
Како се именува страница: Meta:Конвенции за мултијазичност

Види[edit]